lørdag den 27. december 2008

Saturday, December 27, 2008

På en eller anden vis har jeg snart befundet mig i New York i en uge, og jeg har jo slet ikke præsenteret, hvor det er jeg lige nu sidder med fødderne på bordet og computeren på skødet.

Lejligheden tilhører min gamle ven Christoffer og hans kone (!) Lea i den tid, han læser Computer Science herovre på Columbia University. Det er en lille 2-værelses med et lille køkken, hvor jeg er så heldig at måtte låne sovesofaen inde i stuen.
Lejligheden ligger i SoHo lige vest for Broadway på adressen 174 Spring Street. Desværre kan selve hoveddøren ikke ses på Google Maps, fordi der er en lastvogn i vejen, men den findes lige til venstre for den hvide overdækning, hvor der står LeSportSac på.


View Larger Map

Det er skægt at komme til en by og på en eller anden måde blive en del af en hverdag. Christoffer og Lea bor jo herovre og skal huske at købe køkkenrulle, klude og opvaskemiddel, så det er virkelig forskelligt fra de gange jeg ellers har været i storbyer.
Jeg var for eksempel i IKEA med Lea igår for at finde bord og stole til køkkenet. Det var i øvrigt en helt vild oplevelse. Der går en gratis watertaxi lige syd for Brooklyn Bridge, der transporterer folk over East River til IKEA i Brooklyn (Det er da intet mindre end fantastisk!).

Idet man træder ind i IKEA, er man lige nødt til at stoppe op engang og knibe sig selv i armen. For i et øjeblik står man i Gentofte og er på vej hjem til Vesterbro - altså når man ser bort fra de spanske skiltninger.

Derudover er dagene herovre indtil videre gået med at få et indtryk af lokalområdet (bare det i sig selv er jo en umulig opgave), gå lange ture, drikke kaffe, hygge med Lea og Christoffer og chille rundt på egen hånd i Central Park.

Min store plan for denne lørdag er, at jeg skal ud og nyde cykler i nogle butikker, jeg har fundet på nettet (Benni og Peter, I skulle have været her!). Indtil videre består listen af TrackStar, NYC Bikes, King Kog og Bike Works - et par af dem ligger i Brooklyn, så nu får vi at se hvor meget jeg når, men ellers er det nok bare at gå rundt i gaderne.. Mums.

Inden jeg slutter.
Nogle få billeder fra dagene indtil videre:


Udsigten fra lejlighedens køkken. Retningen er syd-sydvest


Christoffer og Lea juleaften hjemme hos Christoffers søster


Creation de Christoffer et Aslak. Så stolt man er.



Udsigten juleaften. Lotte, Christoffers søster, bor i Jersey med sin mand Stefan lige ud til vandet med en ganske ok udsigt.

Nu vil jeg vende tilbage til Dave Matthews-koncert inden jeg bevæger mig udenfor.

Schüss

onsdag den 24. december 2008

Fra alle os til alle jer: A very merry Christmas!

Oejnene er slaaet op og toejet er taget paa. Nu gaar turen mod Jersey, hvor Christoffers storesoester & co tager aabner doerene for min foerste jul udenfor lille Dannevang. Jeg maa indroemme at jeg er skuffet over det vejr Christoffer har providet, for det regner og den smukke blaa himmel fra igaar virker meget langt vaek.
Men skidt pyt da med det! For det bliver en dejlig dag med dejlige mennesker!

Jeg taenker at I alle er paa vej til at spise saa smaat. Saa jeg vil oenske alle en fantastisk aften!

Schuss!

tirsdag den 23. december 2008

Waking up in New York

So somehow I finally arrived in New York - after looking forward to it since I bought the ticket a few months ago.

The trip over here was as you can expect, but when I arrived in Newark Airport, it occured to me that the phone I have with me doesn't work in the States. That meant I was standing in Newark Airport without a phone, in desperate need of calling Christoffer to tell him I had landed.
The phone booths wasn't helping, so I decided to find Manhattan and take it from there. The bus ride was exactly as amazing as I had been told from home. And the feeling stepping out of the bus.. OMGWTF.

After my first night on the couch and the first breakfast (pancakes, maple syrup and coffee (YUMMI!)), I'm off on my first real tour in New York. Christoffer has to do some work, so Lea and I are heading uptown. Today's mission is: drink coffee, find a blazer for Aslak and find a New Years dress for Lea

mandag den 14. april 2008

Nu med kystlivredning og international turnering

Har egentlig bare tænkt mig at give et livstegn.
Siden jeg kom hjem fra Italien er tiden primært gået med at male mit nye værelse og falde til ro her.
Til at give et afbræk i hverdagen, var jeg her i weekenden på kystlivredderuddannelseskursus i Tommerup på Fyyns laand (af alle steder..).
Vi ankom fredag morgen kl 9.30 og var hjemme igen i går aftes kl 22.30, så det har været en ordentlig fornøjelse.
Weekenden har været helt utrolig. Programmet kørte fra 7-8 om morgenen og sluttede først igen omkring kl 23, kun afbrudt af korte kaffepauser, frokost og aftensmad.
Alligevel har det været en ubetinget fantastisk oplevelse, hvor jeg har lært virkelig meget. Lige fra førstehjælp over livredningsteknikker til øget fysisk formåen under vandet.
Næste skridt i uddannelsen er Modul 2, hvor vi skal til Slipshavn Marinehjemmeværnsstation ved Nyborg og træne med speedbåden og de rescueboards vi arbejder med på stranden - det bliver sejt!

Derudover byder den store fremtid på stor international ultimate-turnering i Kongens København i den kommende weekend. Turneringen hedder WCU og bliver et kæmpe brag, hvor undertegnede forhåbentligt kan ses på staff-holdet - link til websitet findes her.

Jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at lægge ruten forbi Valbyparken (lige ved Club Danmark Hallen) og kigge efter flyvende hvide, flade genstande! Jeg vil højst sandsynligt være at finde derude hele weekenden, så jeg skal nok holde øjne og ører åbne.

Jeg håber vi ses!

tirsdag den 1. april 2008

Home sweet home

Hjemme i DK igen, og i fuld gang med at få malet mit værelse færdigt på Enghavevej, så jeg kan få flyttet mine ting ind.

Jeg tænkte dog at jeg lige ville vise et lille tilbageblik inden jeg lukker Italien fuldstændig.



Dagen efter Rasmus og jeg ankom til Firenze var vejret utrolig smukt, så vi tog den store sightseeing-tur. Vi startede vores tur inde i det gamle centrum, hvor Rasmus her ses poserende stilfuldt foran domkirken.




Efter turisthelvedet, søgte vi tilflugt i bakkerne syd for byen. Vi var begge helt oppe at ringe over at gå rundt i de små snørklede gader med olivenlunde hele vejen rundt om os - og ikke mindst fandt vi stor lykke gemt i blomsterne og de levende træer (til stor forskel fra DK kan man jo så konkludere, når man kommer hjem..)




Om aftenen mødtes vi med Charlotte, som spillede med som pick up-player på holdet til Paganello. Charlotte havde også et par dage i Firenze, før hun skulle hjem til Australien, hvor hun arbejder. En fantastisk sammensat pige, der vekslede mellem at være utrolig nørdet og utrolig cool. Super person! Først spiste vi på en restaurant på Piazza Santo Spirito, hvor hele verdenssituationen blev endevendt og der ikke var det problem, der ikke blev løst.




Efter middagen gik vi på Popcafe, hvor bartenderen drak mig fuld i Tom Collins (jeg havde intet med det at gøre selv!). Jeg tænker, at det måske var på baggrund af de stk. Tom Collins jeg fik, at følte mig i stand til at lege tourguide for Charlotte. Jeg husker i hvert fald at jeg havde mange meget kloge ting at sige om Italien.
Aftenen sluttede med, at Rasmus og jeg fulgte Charlotte på vej, for så at ende med at beundre nedenstående cykel i 60 minutter.




Campognolo-nav, lækkert gear, fedt stel og fedt styr. Mums.

onsdag den 26. marts 2008

En bette smagsprøve

Bare for at vise at jeg altså mener det - 3 appetitvækkere på hvad der er i vente.
Når jeg kommer hjem til København igen, uploader jeg nogle flere, og så skriver jeg også lige en lille forklaring. Jeg lover det!







I øvrigt stor tak til Daniel og Vesters for fabelagtig underholdning, og til Rasmus for det samme!

Fortsættelse

(Historien fortsætter hvor den slap)

Søndag ændrede tingene sig. Endelig fik vi det hele til at fungere og vi vandt alle vore kampe. Det er altid sjovt at spille, men det er nu engang altid sjovere at vinde kampene.
Men samtidigt med at vores spil begyndte at fungere, begyndte vejret at gå i stykker. De sidste to kampe søndag var fuldstændig forrykte. Det stod ned i tykke stænger og der blæste en virkelig kold vind.
Alle frøs forfærdeligt meget og jeg ved egentlig ikke, hvad det var der gjorde, at vi gennemførte den dag, for det var helt vildt. Jeg håber at jeg får fingrene i nogle billeder, der kan vise hvordan det var - det mindede mig utroligt meget om sidste års Roskilde Festival, bortset fra, at jeg havde bare tæer i sandet og jeg ikke kunne drikke mig varm.
Til gengæld nød jeg det varme bad helt ustyrligt meget, da jeg kom hjem.

Da vi kom hjem på hotellet var der dømt total afslapning inden aftenens store fest, hvilket måske kan læses ud fra nedenstående billede



I parentes bemærket må jeg indrømme at jeg aldrig rigtig rejste mig fra sengen..

Mandag ventede vores sidste kamp. Den afgørende kamp, der skulle afgøre om vi endte som nummer 25 eller 26. Det kan godt være at det ikke lyder af meget, men det var en stor motivationsfaktor for undertegnede!

Kampen skulle selvfølgelig spilles kl 8.30, hvilket var en kende for tidligt for Vesters, som Daniel og jeg forgæves forsøgte at få i live. Vejret var dog skiftet og vi spillede en fantastisk kamp i høj sol og uden bemærkelsesværdig vind.
Begge hold scorede utrolig mange point og vi fulgtes meget tæt til det stod 11-11, hvor vi så fandt de sidste ressourcer frem og scorede de sidste to point til sejren 13-11. Her bliver jeg lige nødt til at henlede opmærksomheden på min glæde over at være den, der greb til den sidste scoring. Sweet!

10 kampe og en meget øm krop senere, stod vi nu og havde slået vores seedning med to placeringer. Hvilken følelse!

Efter kampen tog jeg tilbage til hotellet med Daniel og spiste morgenmad inden jeg gik op og pakkede mine ting, for derefter at finde et tog mod Firenze, hvor en god ven ventede på mig.

Nu sidder jeg så i Leas lejlighed dagen inden jeg turen går hjem igen.

Klokken er lidt i seks og vi skal finde lidt mad, og så tror jeg vi skal se Black Cat White cat over en gang pasta i aften.

Måske jeg lige skulle uploade nogle billeder fra de sidste par dage..?

Det kommer lige om lidt!

tirsdag den 25. marts 2008

Wow, my body aches

Og så er jeg tilbage i Firenze efter 5 fantastiske dage i Rimini.

Bare så alle ved det: Paganello is crazy! 3 kampe hver dag og fest om aftenen. Det er selvmord, men det er satanedeme skægt.

Lidt om hvordan selve turneringen forløb:
Jeg ankom sammen med Daniel og Vesters onsdag (en dag før de andre). Det var dejligt at have tid til at gå rundt og få et indtryk af spilleområdet og Rimini som by inden det hele blev skudt i gang.
Resten af holdet ville ankomme torsdag eftermiddag, så vi havde en masse tid at gå rundt og få kastet en masse med frisbee'en i vinden i det næsten solrige vejr.

Billedet nedenfor er taget under en tiltrængt pause fra al frisbee-kastningen



Torsdag aften var der stor fest på stranden ved siden af hovedteltet, hvor der blev serveret gratis vin fra MEGET store flasker. Den gratis vin var dog næsten overflødig , da vi havde taget forskud på festen hjemmefra med Asti'er og en masse øl.
Aftenen resulterede i et styk ødelagt kamera (hvorfor jeg venter på de andres billeder til upload) og grimme tømmermænd til turneringens første kamp fredag morgen kl 9.
Jeg ved ikke om det var tømmermændene eller om det var fordi vi havde et knap så sammenspillet hold, men vi tabte alle tre kampe den fredag. Faktisk spillede vi ikke såå skidt, men vi smed disc'en væk for meget og spillede mod hold som straffede os for det.
(For mig var det en kæmpe oplevelse og en endnu større udfordring at spille i sand for første gang og samtidigt spille og kaste i meget stærk vind. Jeg har virkelig lært en masse. Det er helt utroligt)

Lørdag fortsatte lidt i samme stil. Vi spillede bedre end fredag, men stadig ikke godt nok til ikke at vinde kampene. Vi vandt dog een kamp, som til gengæld var en helt utrolig fed kamp. Vi var bagud 6-2, og kampen var til 8 point. Så tog fanden ved os og vores forsvar fungerede helt fantastisk. Pludselig var vi foran 6-7 og manglede nu kun eet point for at vinde kampen.
Nu følger en scene jeg sent vil glemme: Det andet hold har disc'en lige udenfor deres endzone. Da spillet bliver sat i gang, løber ham jeg dækker ind mod spilleren med disc'en for at modtage den. Jeg havde lidt forudset det, så jeg løber lige i røven af min mand (Herefter foregår alt i slowmotion). Jeg ser, at spilleren med disc'en lægger an til at kaste til min mand, jeg kaster mig efter disc'en og ser at jeg når den. Jeg slår ud efter den og rammer den klokkerent. Ekstase..
Efterfølgende scorer vi det afgørende point. Det var helt vildt.

Fortsættelse om resten af turneringen fortsætter. Jeg skal i bad, og så skal jeg med Rasmus ud og sightsee'e!

God formiddag til jer alle!

søndag den 23. marts 2008

News from not so warm and sunny Italy

Jeg sidder i skrivende stund i Paganello Cirucus Tent, som danner rammen for alle de store arrangementer. Temperaturen er et sted mellem 2-5 grader, det regner og vi mangler stadig en kamp i dag kl. 18.
Heldigvis er det kun i dag vejret har vaeret rigtig daarligt. Ellers har det faktisk vaeret ok - vil ligefrem sige at jeg er blevet en smule brunere.

Udover vejret har turneringen vaeret en kaempe stor oplevelse. Jeg faar spillet en masse, og foeler at jeg laerer mere og mere for hver kamp (og sa lavede jeg igaar et dive block paa det afgoerende point - laenge siden jeg har foelt saadan en glaede!)
Stemningen hernede er superfed og alle er her for at have det sjovt, hvilket goer at jeg konstant er traet og hung over. Men det er festligt !

Jeg bor paa vaerelse med to andre fyre fra holdet, som ogsaa goer sit for at give mig toemmermaend, saa jeg har det haardt.. Meget haardt..

Nu kan jeg ikke holde ud at sidde stille laengere (I'm soooo cold..), saa jeg vil finde Daniel og Vesters og graede ud ved deres skuldre, og droemme om det varme bad, der venter hjemme paa vaerelset. Mums.

Jeg skriver mere naar jeg rammer Firenze!

Haaber I alle har det godt!

/ Aslak

P.S. Hvis I skulle vaere interesseret kan I foelge os paa paganello.com. Vores hold hedder Spinners.

tirsdag den 18. marts 2008

Prego

Christoffer, jeg må give dig ret i at det er et fantastisk udtryk. Men der kommer nok til at gå lidt tid, før jeg tager det fuldstændig til mig og selv bruger det. Måske fordi mit italienske ikke er fantastisk prangende: Buon giorno, grazie, ciao - og nu prego - er vist hvad jeg i det store hele kan flotte mig med.

Ja, så er jeg ankommet til Firenze. Bortset fra at jeg skulle op kl 4 i morges, er turen gået som smurt.
Jeg er så heldig, at jeg i den tid jeg befinder mig i Firenze, kan jeg låne en fantastisk lejlighed lige syd for Arnofloden ved Santo Spirito-kirken (endnu engang tak til Lea!).

Billedet nedenfor viser gaden jeg bor på (jeg bor inde bag den store port på venstre side, hvor der står Tegolaio)



Jeg forlader dog Firenze i morgen for en tid for at tage til Rimini, hvor jeg skal spille Paganello, en beach-ultimate turnering, med Copenhagen Spinners.

Jeg har uploadet et videoklip nedenfor for at give et indtryk, hvad beach-ultimate er.

Det er min første store (og min første internationale) turnering, så jeg er superspændt på at se hvad det er, og hvor højt niveauet er.
Men jeg har efterhånden hørt så meget om turneringen, så forventningerne er vist ret høje. Vejret bliver desværre ikke det bedste, men jeg har taget godt med tøj, og så må man jo bare løbe og dive lidt mere!

Planen er at jeg opdaterer bloggen dernede fra. Jeg ved ikke om det er muligt at uploade billeder, men skriver helt sikkert og fortæller om kampene (om dagen og om natten)

Nyd videoklippet! Jeg gør i hvert fald



Hep!

onsdag den 12. marts 2008

Retrospectively og en lille smule fremad

Nu har jeg været hjemme i en lille uge, og er stadig i gang med at vænne mig til det hele.

Jetlag'et ramte lidt forsinket og jeg blev oppe hos min far weekenden over, så det er i realiteten ikke så længe siden jeg kom rigtig hjem til København.

Der er så mange billeder jeg gerne ville vise fra Canada, men jeg ville ikke overbelaste jer eller siden her, så jeg har uploadet dem på et webalbum (for at komme videre til dette, klik her).
Det er en meget grov sortering, og det er ikke alle billeder jeg har fået skrevet en beskrivelse på, men det bliver der arbedet på.

Nu står den nærmeste hverdag på maling af og indflytning i mit nye værelse på Enghavevej (tak til Ane for tip! Og tak til Benjamin for at lade mig bo der!).
Den lidt fjernere hverdag kommer til at stå på turen til Italien. På tirsdag flyver jeg til Firenze, hvor jeg sover en enkelt nat før jeg tager ud til Rimini for at spille Beach Ultimate-turneringen, Paganello, sammen med Copenhagen Spinners. Turneringen spiller indtil d. 25, hvor jeg så tager tilbage til Firenze nogle dage inden jeg drager til København igen d. 27. marts.
(Planen er, at jeg også bruger denne blog mens jeg er i Italien)

Sidste punkt i kalenderen er kystlivredderuddannelsen, der begynder i uge 14. Beskrivelsen af uddannelsesweekenderne lyder super spændende, så det glæder jeg mig rigtig meget til!

Sådan lige her på falderebet: Sarah har bedt mig om at sende nogle billeder, der viser hvad København er - altså udover de billeder man kan se på Wonderful Copenhagens hjemmeside. Er der nogle gode bud? For det er sgu svært..

fredag den 7. marts 2008

Hjemme igen

Så er jeg ankommet.
Min farfar og farmor hentede mig i lufthavnen og kørte mig op til Blovstrød, hvor min fars 50-års fødselsdag bliver holdt i aften.

Jetlag'et har ikke ramt mig endnu, men er stadig spændt på at se om jeg går fri.. Jeg fik trods alt sovet lidt.

Næste skridt på vej mod at se verden er Firenze og Rimini om en halvanden uges tid. Jeg tager afsted d. 18 og kommer efter planen tilbage d. 27. marts.
Det bliver super fedt at skulle spille stor international beachultimate-turnering med 1200 deltagere fra hele verden og fest hver aften. Yessir!

Og jeg er så heldig at jeg kan låne en lejlighed midt i Firenze mens jeg er der. Det er jo helt vildt!
(I den sammenhæng vil jeg gerne sende en kæmpe tak til Lea!)

Jeg skal have skrevet min tale færdig og læst den i gennem et par hundrede gange, så må nok løbe.

- i øvrigt, tusind tak for alle mails og kommentarer. De er blevet læst og nydt i høj grad!

torsdag den 6. marts 2008

Ankommet til Gatwick

Noerj, hvor er jeg traet.
Ankom til Gatwick for 3 timer siden, og har netop faaet chekket min rygsaek ind.

Nu er der saa bare 3 timer til at mit fly letter.. Jeg ved virkelig hvad jeg ville goere uden min iPod og en masse boeger. (Jeg skylder Neil Young og The Smiths en kaempe tak, for at blive hos mig i denne utrolig kedelige tid!)

Lige nu er det eneste jeg kan se frem til, at traede ud gennem doeren i Kastrup og (forhaabentlig) se et velkendt ansigt eller to.
- og saa skulle jeg da vaere et skarn, hvis jeg ikke lige kunne laegge mig paa en baenk her i lufthavnen og lukke oejnene. Klokken i min krop er trods alt blevet 04 om natten..

Vi ses i DK lige om lidt!

onsdag den 5. marts 2008

On the road again

Sidder i skrivende stund i Vancouver International Airport og venter paa at skiltet ud for Zoom Airline Flight Z40310 skifter til "Boarding".
Foran mig har jeg 18 timers rejse (der i blandt 5,5 times transfertid i Gatwick..)

Vi havde en meget underholdende, men meget haard aften/nat igaar, saa Daniel og jeg hara bare hygget rundt hele dagen i Vancouver.
Aftenen igaar var super cool, men desvaerre ogsaa en smule trist, for jeg saa den fedeste del af Vancouver for foerste gang, og havde kun i gaar aftes til at nyde det.
Til alle der kommer til Vancouver: Drop Downtown, men tag op til den oestlige del af Vancouver ved Commercial Drive. Det er himmelen paaa jorden med fede butikker og fantastisk mad (hele den alternative del af Vancouver er centreret der.

Naah, men jeg vil saa smaat gaa mod gaten. Jeg skriver nok igen naar jeg kommer til Gatwick engang om 9-10 timer..

Hep!

Almost time to time head for sweet old Denmark

Så er der ikke lang tid igen før jeg står i Vancouver International Airport.

Jeg ankom til Vancouver igår eftermiddags efter en uhyrlig lang bustur fra Keremeos. Da vi endelig ankom til Vancouver havde vi været på farten i 7 timer, så jeg var pænt træt af at sidde ned.
På det tidspunkt var jeg dog bare glad for at jeg ikke havde langt til mit hostel, men stort set bare skulle krydse gaden.

Det skulle dog vise sig at være alle pengene værd.

Da jeg endelig var blevet indregistreret og havde fået tildelt et værelse, møvede jeg mine rygsække op ad trappen, åbnede døren og fandt Daniel fra Norge. Daniel har den fantastiske alder af 24 år og har lige færdiggjort sin bachelor i international business i Tacoma (30 min fra Seattle), hvorfor hans visum nu er udløbet. Han er derfor i Vancouver for at få fornyet sit visum på det amerikanske konsulat.

På vej til Vancouver i bussen, havde jeg haft kontakt med Kelsi som jeg mødte i Vancouver, da jeg ankom her til at begynde med. Kelsi havde inviteret mig til et Indian Dance Show på hendes universitet, hvor hun læser Women’s Studies, og Daniel havde ikke de store planer, så han gjorde den store fejltagelse at tage med, for det skulle vise sig at være lidt af en omgang.

Temaet for aftenen var at vise en bestemt form for traditionel indisk dans (Odissi), som repræsenterer de stærke indiske kvinde (det var to stive timer, hvor en enkelt kvinde dansede fire forskellige danse, der hver isæt portrætterede eller fortalte en historie om den stærke kvinde.

Det var nu faktisk ret interessant at se, men efter 7 timer i bussen, havde jeg ligesom fået nok af at sidde stille.

På vej ned til universitetet legede jeg turguide for Daniel og viste ham rundt i Vancouver (rimelig mangelfuld guide..). Men jeg fik dog vist ham verdens første dampur i Gastown.

Efter showet gik Kelsi, Daniel og jeg ned på en nærliggende bar for at drikke en enkelt øl, som så blev til lidt flere øl og lidt flere øl.

Da Daniel og jeg vækkede den stakkels mexicanske læge, der bor på vores værelse, var klokken ved at være 2, og vi var begge pænt trætte.

Vi havde heldigvis aftalt at sove længe i dag, for jeg vågnede op med den mest ihærdige hovedpine, jeg længe har haft (lider stadig under den). Da vi endelig kom i gang, foreslog Daniel at vi skulle spise morgenmad oppe i Chinatown – det skal lige siges, at Daniel har læst et halvt år i Kina, så han er en smule hjemmevant deroppe. Eftersom jeg ingen ide havde om, hvad vi gik efter, fulgte jeg blindt efter Daniel op i en restaurant i begyndelsen af Chinatown.

Det var en meget mærkværdig oplevelse at træde ind i den restaurant. Rundt omkring sad udelukkende kinesere, og de kiggede alle sammen på ham den lyshårede dreng, der stod i døren, og følte sig som en elefant.

Med kinesisk underholdningsshow kørende på stort fladskærms-tv og al snak foregående på kinesisk, følte jeg at var trådt direkte ind i Kina.

Maden var rigtig god, og teen fantastisk, men vi blev begge meget mætte og måtte til sidst skynde os ud i den friske luft igen.

Ellers har vi bare vadet Vancouver tynd og nydt det gode vejr (solen skynder og de første blomster er sprunget ud i parkerne!!! – Daniel driller mig med min glæde over blomsterne.. Det er ikke pænt. Forbandende nordmand).

Vores vaden rundt er kun blevet afbrudt af Daniels besøg på det amerikanske konsulat for at få sit visum.

Lige nu ligger vi bare og hviler fødderne – eller det vil sige, Daniel sover og jeg skriver dette indlæg. Det er dog en stakket frist, for jeg skal mødes med Kelsi om 30 minutters tid. Men skal først have et bad. For nørj, hvor trænger jeg til det.

I øvrigt, jeg bliver nødt til lige at samle op på de sidste dage på gården:

Vejret var helt vidunderligt med 25-26 grader i solen. Jeg blev desværre ikke helt færdig med drivhuset. Det ville jeg nu gerne, men det var sgu for hårdt til at jeg kunne nå det.

Den sidste uge efter jeg kom hjem fra Apex fløj bare afsted. Så jeg føler næsten ikke jeg var der i den tid (men det må jeg jo af gode grunde have været..)

Til sidst, kan jeg kun sige, at hvis man befinder sig i British Columbia er området, der hedder The Okanagan (Similkameen Valley er en del af dette område), et sted man er nødt til at besøge. Det er helt utroligt. Jeg skal i hvert fald tilbage! Men nu skal jeg i bad.

fredag den 29. februar 2008

Tilbage i min lille cabin

Ja, saa kom jeg tilbage fra 4 dage paa ski. Det var ikke saa meget som jeg kunne have oensket mig det, men lidt er (naesten) altid bedre end intet. Eller hvad?

Jeg boede paa et hostel i "downtown" Apex, og havde mit eget 4-mands vaerelse, hvilket jeg noed i fulde drag ved at sprede alt mit sure skitoej over hele vaerelset, saa jeg snart jeg kom hjem.

Jeg havde 3 fantastiske dage paa langrend laengere oppe paa bjerget paa et omraade, der hedder Nickelplate Nordic Centre. Det hele bliver koert af en non-profit forening, som overlever ved hjaelp af en masse frivillige og medlemskontingenter. Det er her John og Irene, som jeg var heroppe med sidste soendag, er medlemmer.
Nickelplate ligger som sagt laengere oppe paa bjerget, og som i resten af dette land er den offentlige transport ikke fantastisk udbygget. For mig betoed det, at jeg startede hver dag med at finde vej til langrendsomraadet via downhill-bakkerne. Det vil sige: 5 kvarters langrend opad bakke for at komme til selve langrendsomraadet. Det var nu ikke en daarlig maade at starte dagen paa. Saa var jeg ligesom i gang, og desuden var det en smuk tur, hvor jeg som regel var eneste person paa bakkerne.

Den tredje dag var jeg en smule oem i lysken, saa jeg ville tage en stille og rolig dag og bare tusse lidt rundt i byen. Det endte dog med at jeg ikke kunne lade vaere med at tage en halv dag paa alpinski. Det var kun 3 timer, men det var virkelig virkelig sjovt (styrtede kun en haandfuld gange..).
Jeg havde selvfoelgelig valgt den vejrmaessigt set underligste dag. Naesten hele bjerget var indhyldet i en taet sky. Det var kun bunden og toppen, der laa fri. Det var helt vildt, naar man kom op gennem skyen i liften, for saa til sidst at have den smukkeste skyfri udsigt ud over bjergene.

Sidste dag var jeg tilbage paa langrenden (og huskede for en gang skyld at straekke ud inden, hvilket betoed at jeg ingen problemer fik med lysken). Efter at have forceret morgenens strabadser, ville jeg soerge for at faa loebet mig toer for energi. Jeg valgte derfor en rute, som jeg havde lidt kendskab til, og som jeg vidste klare jobbet. Og det maa man sige den gjorde. 17 km senere sad jeg tilbage i foreningens hytte foran pejsen og noed min stol i fulde drag. Men noej, hvor kommer jeg til at savne det.

Hjemturen fra Apex var lidt af en begivenhed. Parret, Keith og Oki, der styrer den daglige drift af Nickelplate var saa soede at give mig et lift til byen Penticton, hvor jeg skulle samles op af Lee (Karls mor). Vi havde aftalt at moedes, hvor bussen fra Apex normalt saetter folk af, og alt virkede fint lige indtil Keith spoerger mig ved hvilket af bussens stoppesteder jeg skulle moede Lee.. "I have no idea. It only said Penticton on the website..". Derefter blev den store efterlysning af Sarah og Karls og Lees telefonnummer sat i gang.
Der var ingen grund til at holde yderligere paa Keith og Oki, saa jeg blev sat af paa Mohawk Gas Station (stationen ligger paa graensen til et indianerreservat, deraf navnet), roeg direkte hen til telefonboksen. Jeg fandt en masse numre, men enten var der intet svar eller ogsaa var nummeret ugyldigt.. Der stod jeg lidt udenfor Penticton paa en tankstation med to rygsaekke og begyndte at blive mere og mere irriteret over at jeg ikke kunne komme igennem til nogen. Bedst som jeg stod der og overvejede mine muligheder er der en bil, der dytter af mig. Aabenbart har Keith og Oki ringet til Irene, som har ringet til John, som tilfaeldigvis havde vaeret til tandlaegen i Penticton den dag, og som netop var paa vej hjem.
Det hele endte med at John koerte mig hele vejen hjem til Sarah og Karl, da vi ikke kunne finde Lee noget sted i Penticton.
Det maa man virkelig give canadierne. Jeg har sjaeldent moedt saa venlige og hjaelpsomme mennesker. Det er helt utroligt. Jeg kan kun haabe at folk, der rejser rundt i DK, har samme fornemmelse i forhold til os.

Naa, men nu er jeg tilbage paa gaarden og foraaret er for alvorlig kommet.
Det har vaeret en rigtig dejlig dag med 26 grader i solen, wife beater og aarets foerste saaninger! Hjalp Sarah med at saa agurker, 13 forskellige slags salater (deriblandt Speckled Amish Butterhead(!)) og loeg. Maa se om jeg ikke kan faa uploadet nogle billeder.

Jeg er ikke helt sikker paa, hvad planen er den sidste tid. Indtil videre bliver jeg her paa gaarden et par dage endnu - turen op til Apex kostede vist lidt penge, saa kunne nok godt have brug for at leve gratis et par dage endnu. Vi faar se. Lige nu nyder jeg bare det gode vejr og den smukke natur.




Double Diamond Hostel i Apex, hvor jeg boede. Man kan ane begyndelsen af skiomraadet i baggrunden.



Selvportraet paa vej op til Nickel Plate. Jeg tror jeg var den eneste der brugte den rute.. Jeg moedte i hvert fald aldrig nogen paa den.




Udsigten fra skiliften op gennem taagen.




John insisterede paa at tage et billede af mig og Irene, fordi jeg havde vaeret saa kaek at tage et billede af dem, mens de knoklede op ad en lang bakke. - Det er bare en akavet situation, at posere saadan..


søndag den 24. februar 2008

I won, I won, I won!

Puha en lang dag.
Startede dagen med at arbejde oppe i drivhuset de foerste 4 timer. Derefter tog jeg med Sarah og datteren Skye til Penticton, som er den naermeste "storby", hvor Skye skulle til en venindes 12-aars foedselsdag. Foer end jeg vidste af det, sad jeg paa en restaurant sammen med 20 12-aarige piger og hilste paa foedselarens mor. Det var nu en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor jeg bare sad og snakkede med Sarah om alt lige fra den katolske verden i lille Danmark til hendes fortid som pot-pusher i Yukon (den kvinde har proevet nogle vilde ting - og hun er kun 33 aar)
Her til aften var vi til Spring Fling i Cawston Community Hall, hvor der var et velgoerenhedsarrangement for sociale aktiviteter i Cawston, Keremeos og omegn.
3 lokale bands spillede alt fra Led Zeppelin over Janis Joplin til selvskreven reggae. Det var en meget interessant og meget skaeg aften, hvor jeg bare kunne sidde og kigge og kigge. Alle kendte alle, og der blev derfor lagt maerke til ham den fremmede med det lyse haar. Efterhaanden fandt de fleste ud af at jeg arbejder hos Sarah, og saa spurgte de ellers loes.
Canadiene er virkelig soede og interesserede mennesker, det maa man sgu give dem.
Aftenens hoejdepunkt for mig var dog, da jeg til min meget store overraskelse vandt aftenens lodtraekning (alle fik et lod, da man betalte entre). Praemien var en kaempe kasse fyldt med produkter fra en masse af gaardene rundt om i dalen. Jeg har faaet alt lige fra peach plum jam til apricot and apple fruit rolls. Det er helt vildt laekkert!
Men det var en meeeeget lang tur fra mit bord og op til scenen, da jeg skulle modtage praemien, men jeg klarede den!

Paa et tidspunkt maa jeg uploade billeder af kassen og fortaelle mere om aftenen; om dalens ene boesse, der optraadte som Cher, den lokale fulderik, den intense potrygning og meget mere. Men nu vil jeg gaa i seng, for jeg skal tidligt op. For i morgen er det dagen, hvor Aslak tager til Apex (eller rettere sagt Nickelplate Nordic Centre), og saa skal der loebes paa ski!

Hep

torsdag den 21. februar 2008

Introducing

Endelig lykkedes det at faa hul igennem laenge nok til at jeg kan faa mulighed for at praesentere Sarah og Karl



Maa jeg praesentere Sarah Martin og den mest underholdende hund jeg nogensinde har moedt, Odin.
Da jeg tog billedet, var vi i faerd med at braende en masse ukrudt og gammelt trae af (noget vi goer et par gange hver dag, pga al den oprydning der er paa dagsordenen hver dag)



Og her er saa Karl Eriksen. Han, soennen Shannon og jeg havde mandemiddag nede ved floden i forgaars, med boeffer stegt paa baal, kolde oel og guitar - en nysgerrig baever i vandet



Voila! Et praegtigt syn. 20+ grader i solen. Det var sgu en varm dag i drivhuset, saa hjalp Sarah med baalene udenfor
Og saa bliver jeg noedt til at vise billedet af undertegnede kontrollerende en ordentlig traktor. Laeg specielt maerke til den overlegne styring med een haand samtidig med at der bliver taget fotofoto.
(Mon roedmossethed skyldes haardt arbejde eller utilpashed ved at vaere paa den forkerte side af kameraet?)

Alt for denne gang! Nu vil jeg gaa ud og se en naesten fuldstaendig maaneformoerkelse.

tirsdag den 19. februar 2008

Whereabouts

Der er en del har spurgt til hvor det er jeg egentlig er henne i Canada. Jeg befinder mig lige her, hvilket vil sige: ca 12 km syd for byen Keremeos, hvis man koerer ad Highway 3, og omtrent 6 km nord for graensen til amerikanerne.
Den eksakte adresse er Sumac Road 172.

Gaarden ligger helt ned til Similkameen floden, der loeber gennem hele dalen.

Siden jeg endnu ikke har loest problemet med at faa overfoert mine billeder til en fungerende computer, vil jeg tillade mig at smide et link til Karl og Sarahs egen side, hvor man kan se billeder.
Her er dog ikke helt saa groent som paa billederne. Foraaret er godt paa vej og dagene er dejligt varme (omtrent 17-20 grader i solen midt paa dagen), men naetterne er stadig meget kolde (ca -10 grader), saa der er ikke mange planter, der er helt klar endnu, men de er paa vej saa smaat!

Naa, jeg vil gaa tilbage til min opgave for dag, hvilket er at reparere de plastik covers, der sidder udenpaa drivhusene. Men vejret er smukt og solen hoej, saa jeg kan kun vaere glad

mandag den 18. februar 2008

Is this heaven?

Er lige vaagnet efter natten efter den bedste dag jeg laenge har oplevet.
Min dag igaar begyndte omkring kl 8 med at gaa over og spise lidt morgenmad i huset, pakke min rygsaek og tage mit skitoej paa.

(Kort forhistorie: Karls familie har altid boet i det samme hus, lige siden hans foraeldre flyttede her til dalen for 40 aar siden. Nu bor Karl, Sarah og boern i hovedhuset, mens Karls mor Lee og hendes mand Patrick bor 50 meter vaek i et lille hus.
Jeg kom en dag til at tale med Lee om at staa paa ski og fortalte at jeg holdt meget af at loebe langrend og virkelig gerne vil proeve det her i Canada. Naeste dag kom hun hen og fortalte at vi paa soendag (altsaa igaar) skulle med nogle af hendes venner op til skisportsstedet Apex, der ligger 45 minutters koersel fra farmen. Og nu tilbage til selve dagen: )

Da vi alle var klar, koerte jeg, Lee og Patrick hen til de tidligere omtalte venner, John og Irene, for at moedes med dem.

Turen op til omraadet var helt fantastisk gennem smukke bjerge fulde af sne i hoej sol fra skyfri himmel.
Da vi endelig kom op til omraadet, hvor jeg faar lejet stoevler, stave og ski (til dem der kender noget til langrend: det var smoeringsfri ski. Ingen klister, bare "fiskeskael" under foden. Det fungerede forbavsende godt (konstruktionen tog noget af farten down hill, men fungerede virkelig godt paa flade straek og op ad bakkerne. Jeg havde aldrig hoert om saadan en ski foer..).
Da alt var paa plads, drog jeg sammen med John og Irene (John er en paent habil langrendsloeber, der loeber to gange om ugen oppe ved Apex) ud paa en 15 km lang tur rundt i terraenet.
Det var noget af det mest fantastiske jeg nogensinde har oplevet. Gennem kaempe skove op til et helt utroligt udsigtsspot med uspoleret udsigt mod syd og vest (paa det tidspunkt befandt vi os i omtrent 3500m hoejde). Mod sydvest tronede de kaempe Cascade Mountains (Jeg kan godt forstaa du var glad for at vaere i det omraade, Emil).

Turen tilbage til hytten, hvor vi skulle moedes med Lee og Patrick, var fantastisk smuk og boed paa nogle af de haardeste stigninger jeg laenge har vaeret paa (bringer minderne tilbage til Oernenipa-ture), saa da vi kom tilbage til hytten var jeg fuldstaendig gennembloedt og noed min stol og min frokost paa terrassen i solen i fulde drag.

Efter frokosten tog jeg paa en 10 km tur med John rundt for lige at faa det hele med. Det skal lige siges at John og Irene er ogsaa organic farmers i the Similkameen Valley, hvor de driver en grape orchard.
John er oprindeligt fra Manchester, men emmigrede til Canada som 26 aarig for at komme vaek fra England. Om sommeren sejler han meget i sin kajak og koerer en masse mountainbike i de omkringliggende bjerge. og om vinteren er hans fritid helliget langrenden. (Der var naesten noget skraemmende spaadommeligt (hvis man overhovedet kan sige det) i hvordan han havde valgt at leve sit liv.. Overvejer virkelig at flytte herover paa et tidspunkt.

Da vi kom tilbage, var det tid til at jeg skulle levere mine ting tilbage og vi skulle til at vende snuderne hjemad.
Jeg fik John og Irenes mail, i fald at jeg skulle komme tilbage til Canada og manglede et sted at abejde, desuden kan jeg muligvis sove hos deres datter i Vancouver, naar jeg skal hjem, hvilket ville vaere rigtig rart, nu hvor jeg har reserveret en seng paa Apex' hostel i naeste uge.
Jeg kan ikke vente!

lørdag den 16. februar 2008

Presenting

Jeg er efterhånden lidt bagud i forhold til billedfremvisning - og min egen computer hjælper ikke meget ved at crashe med jævne mellemrum.
Men jeg vil forsøge at få uploadet billeder fra farmen og fra nogle af de andre ting jeg laver/har lavet.

Men her er lidt at begynde med












Mit hjem på Mariposa Organic Farm.
En ca. 14 kvm stor hytte med en lille elektrisk radiator til at holde mig varm om natten.
I baggrunden anes Similkameen floden og bjergene på den anden side af dalen.
Posted by Picasa

mandag den 11. februar 2008

Kalder kalder

Jeg anede ikke det var så let. Det er jo bare 6 klik og så har man sgu en blog..

Jeg må indrømme, at det bestemt ikke er egen originale ide, det her. Der skulle et venligt skub til før jeg overvejede det, men nu er det gjort, og det er min!

Formålet med denne side er i høj grad at uploade billeder og skrive små kommentarer - nu fra B.C., Canada, senere fra Firenze og Rimini, og hvem ved hvad næste skridt er (Jeg er seriøst begyndt at overveje at tage på et ophold i en ashram her i Canada)