mandag den 5. januar 2009

Pics pic pics pics


Christoffer og Lea på Brooklyn Bridge


Lea med Financial District i baggrunden


Tjah... Gæt engang. Hende den høje med faklen i hånden kan svagt ses til højre for solen


Udsigten mod nord fra Brooklyn Heights. Kendte ting, der kan ses med det trænede øje: Brooklyn Bridge, Empire State Building og The Chrysler Building



Billedet er taget fra toppen af Empire State mod syd. Det gør på ingen måde den reelle udsigt ære, men måske det kan fange noget af det. Nederst i midten kan man se pladsen, hvor Broadway (der er gaden, der går skråt op til venstre) og 5th Ave (den, der går ret ligeud). Det er her Flatiron-bygningen står. For enden af 5th er Washington Square Park med Triumfbuen. Herfra er der ikke langt hjem til 174 Spring Street, der ligger mellem 5th og 6th (den, der kan ses til højre for 5th)

Transition 08 -> 09

6 timer efter at have set Dronningens tale over et glas bobler sad vi 8 mennesker rundt om et bord på 100 Acres og prustede løs i vores truthorn. De 8 mennesker bestod selvfølgelig af Christoffer, Lea, Christian og undertegnede, men derudover havde vi fået selskab af Christoffers tidligere chef Ivan, hans kone, deres niece Rebecca og nevø Georgi.
Forud for truthornspusteriet havde den helt vidunderlige menu stået på Crab Claws m/ aïoli og tabasco, Elk Medallion m/ pilaf lavet med granatæbler og rosiner, og endeligt Chocolate Cake og portvin. Mums.

Alt i alt var det en meget anderledes nytårsaften end, hvad jeg har været vant til tidligere. Det føles som om der ikke ligger den samme symbolik i aftenen herovre. Aftenen er slet ikke ligeså hypet herovre, hvilket medførte at det i stedet for at blive en aften præget af alt for store forventninger "bare" var en rigtig lækker middag i fantastisk selskab.

Da vi endeligt belv smidt ud af restauranten gik turen videre gennem de -23 grader kolde gader til en russisk bar, der hedder Pravda, hvorfra aftenen gik som man kan forvente. Christian og jeg endte på et eller andet tidspunkt hjemme på Spring Street efter at have ledt forgæves efter Bleecker Street begyndelsen af Meetpacking (det er utroligt hvor svært det kan være at finde rundt i de MEGET regelmæssige gader efter et par glas!), og brugte resten af natten i vores 110 cm brede sovesofa.
1. januar brugte vi underligt nok på kortspil over et par glas vin og glögg (nørj, hvor skal jeg leve spartansk når jeg kommer hjem!)

Recipe for hang-overs

Det er en skæg ting. Man sidder i en lejlighed i SoHo med udsigt til Empire State Building en mandag formiddag og føler sig hjemme. Men man er samtidigt også bevidst om, at man om 4 dage er på vej hjem til hjemmet på Enghavevej. Det kan vel kun betyde, at man er glad for den situation man står i..? Det er vist den fornemmelse, der sidder i min mave, idet jeg sidder her og nyder stilheden i lejligheden.

De andre er i dag taget på MoMa inden Christian tager hjem i morgen. Imens nyder jeg en stille kop kaffe i lejligheden foran computeren inden turen går ud mod East Village, hvor jeg for et par dage siden bevægede mig ud, for der at finde endnu en fantastisk side af New York. Det er helt utroligt, hvor meget denne by har at byde på, eller det vil sige, hvor meget den Manhattan'ske del af byen har at byde på.

Det var for eksempel dagen efter Christians fødselsdag igår - som i øvrigt blev fejret med maner. Da vi endelig kom ud af fjerene var klokken hen af solnedgang, og vi havde ikke fået noget ud af dagen - på nogen måde. Så ringer Christoffer og foreslår, at vi mødes hos dem og går en tur i det smukke klare vejr. Det ender med, at vi tager ud til Brooklyn Bridge og går en tur over til Brooklyn Heights mens solen går ned bag Frihedsgudinden. Fra Brooklyn Heigths er der en fantastisk udsigt over Manhattan, hvor Empire State Building rager op over alt andet, og der skabes hurtigt en konsensus om, at det er aftenen for en tur op i den høje bygning.

En Tom Yum-suppe og et subway-ride senere står vi ved indgangen til Empire State, og opdager til vores store glæde, at der ingen kø er. Derfra går turen de der 86 etager op til vi står overfor et helt imponerende view over New York. Jeg tror det bliver en oplevelse, der kommer til at influere voldsomt på mit hidtidige happy place. Det er ikke muligt at beskrive, hvor overvældende det er at stå deroppe og se ned på en by, der svømmer i lys.

Ovenstående kan i den grad anbefales i forhold til at få bugt med tømmermænd.

BTW - Jeg har taget ustyrligt mange billeder herovre og vil forsøge at få uploadet nogle af dem snarest muligt